Dutch Technology Week van start!

afbeelding van Lonneke van de Ven
Door Lonneke van de Ven op dinsdag 02 juni 2015
Textual Branding

31 mei tot en met 6 juni 2015 vindt de vierde Dutch Technology Week (DTW) plaats in Eindhoven. De Dutch Technology Week is een initiatief van Brainport Eindhoven om voornamelijk jongeren (van basisschoolleerlingen tot studenten), maar ook andere geïnteresseerden, op een bijzondere en unieke manier kennis te laten maken met de slimste regio van de wereld. De week biedt een enorm programma vol tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, enzovoorts, om te laten zien wat het wereldje van de high tech industrie nu eigenlijk inhoudt. Organisaties als Philips, Bosch, VDL en de Technische Universiteit Eindhoven dragen allemaal hun steentje bij om meer dan 40 verschillende evenementen te kunnen organiseren. Getting Social heeft Brainport geholpen met het ontwikkelen van een evenementenportal en een API naar Android en iOs applicatie voor de DTW om te zorgen voor een goede informatievoorziening richting het publiek.

Evenementenportal

Voor een week als de DTW waarin veel verschillende evenementen plaatsvinden is een goede informatievoorziening richting de doelgroep cruciaal. Getting Social heeft daarom een evenementenportal voor hen ontwikkeld. Kenmerkend voor deze portal is de evenementen navigator: een navigator waarmee je door het aangeven van je voorkeuren snel kunt navigeren door het grote aanbod evenementen van de DTW.

API naar Andriod en iOs appliciatie

Naast het ontwikkelen van een evenementenportal heeft Getting Social ook een API naar Android en iOs applicatie ontwikkeld. Het klinkt als een hele mond vol, maar simpel gezegd bedoelen we hiermee dat op de al bestaande app van de gemeente Eindhoven, genaamd ThisisEindhoven, automatisch alle evenementen komen te staan die op de website van de DTW worden geplaatst. Op deze manier kunnen geïnteresseerden op een snelle en vooral simpele manier zien welke activiteiten plaatsvinden, wanneer, hoe laat en of er kosten aan verbonden zijn. Omdat we tegenwoordig steeds meer informatie via onze smartphone opzoeken, is het van belang dat deze informatie ook hierop gemakkelijk toegankelijk is. Deze applicatie is hier dan ook een handig middel voor. Bovendien worden alle evenementen nu ook onder de aandacht gebracht van de Eindhovenaren die deze app gebruiken.

Nieuwsgierig naar de Dutch Technology Week? Neem eens een kijkje op de website of bekijk de trailer.
 

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!