Getting Social maakt kennis met Yasmin; een nieuwe werkneemster met een bijzonder verhaal!

afbeelding van Lonneke van de Ven
Door Lonneke van de Ven op dinsdag 09 juni 2015
Textual Branding

Yasmin is 32 jaar, woont in Nederweert en komt voor 12 uur in de week het team van Getting Social versterken als ondersteunend grafisch ontwerpster. Sinds haar 21e is haar leven drastisch veranderd; door een virus in haar hersenen liep ze hersenletsel op waardoor haar leven vanaf dat moment nooit meer zou kunnen worden zoals het was. Om een beter beeld te krijgen van de beperkingen in haar leven en haar werk bij Getting Social vertelde ze haar verhaal.

De dokter noemde het “gewoon pure pech”

In 2004 liep ik een virus op. Het virus zelf was niet anders dan andere virussen, maar omdat het in mijn hersenen terechtkwam, had en heeft het grote gevolgen voor mij. Ik leidde een normaal studentenleven zoals iedere student dat doet; ik studeerde, woonde op kamers, ging op stap, had een bijbaan; kortom er was geen aanleiding voor het krijgen van het virus. Iedereen krijgt immers wel eens een virus. Het verschil bij mij was dat het virus in mijn hersenen terechtkwam. Volgens de dokter was gewoon dit pure pech. De kans dat een virus in iemands hersenen terechtkomt is namelijk erg klein. Helaas hoor ik dan toch bij dat zeldzame percentage waarbij het wel gebeurt.
De ziekenhuisopname en het revalideren in Blixembosch heeft ongeveer 3 maanden geduurd. Als gevolg van het virus heb ik nu hersenletsel. Dit betekent dat ik last heb van concentratieproblemen, sneller afgeleid ben, minder energie heb en dat het voor mij moeilijk is om nieuwe dingen te leren. Het meest lastige is misschien wel dat mensen die mij niet kennen niets aan mij zien en daardoor moeilijk kunnen begrijpen dat ik wel degelijk gehandicapt ben. Door de concentratieproblemen en de vermoeidheid, was het erg lastig om mijn opleiding International Business and Languages af te ronden, waarbij ik op dat moment in mijn laatste jaar zat. Maar met heel wat extra moeite is het me toch gelukt, daar ben ik nog steeds erg trots op.

Afgestudeerd en toen…?

Na het afronden van mijn opleiding kon ik aan het werk – rekening houdend met mijn beperkingen natuurlijk. Ik kon bij Syntens terecht, waar ik ook Richard heb leren kennen. Als gevolg van de crisis was hier echter na een tijdje geen plek meer voor mij, waardoor ik dus op zoek moest naar iets nieuws. Nadat ik eerst ergens anders heb gewerkt en een tijdje thuis heb gezeten, heb ik me laten omscholen tot grafisch ontwerpster. De reden hiervan is dat het steeds lastiger werd om geschikt werk voor mij te vinden dat aansloot bij mijn opleiding. Als grafisch ontwerpster is het makkelijker om vanuit thuis te werken en daarnaast is dit werk vaak flexibeler in te delen.

1 + 1 = 2

Toen ik bijna klaar was met mijn opleiding kreeg ik de nieuwsbrief van Getting Social en dat heeft er toe geleid dat ik Richard mailde met de vraag of ik bij hem werkervaring op kon doen. Hij liet me weten dat er bij Getting Social genoeg te doen is op het gebied van grafisch ontwerpen, zeker met de komst van BronQo. Vandaar dat niet alleen voor mij één plus één twee werd, maar ook voor Richard. Ik kan Getting Social helpen met het uitwerken van dingen en tegelijkertijd helpen ze mij ook enorm door mij deze kans te bieden.
Ik heb nu voor 3 maanden een proefplaatsing en daarna gaan we kijken hoe het bevallen is en hoe we verder zullen gaan. Omdat werken mij erg veel energie kost, zal ik 12 uur in de week – verspreid over 4 dagen – gaan werken; gedeeltelijk vanuit kantoor in Eindhoven en gedeeltelijk vanuit huis. Ik ben heel blij dat Getting Social mij deze kans geboden heeft en heb heel veel zin om aan de slag te gaan!

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!