Lancering van Lereninbrainport.nl

Door Richard Heesen op donderdag 15 oktober 2015
Eigenaar, online strateeg

Net zoals in de zorg, B2B en B2C is er ook in het onderwijs veel behoefte aan kennisuitwisseling. Om deze kennisuitwisseling tussen docenten te vergemakkelijken heeft Getting Social in samenwerking met Brainport Development de webportal Lereninbrainport.nl ontwikkeld. Deze online portal stelt docenten in staat elkaar online te ontmoeten, te inspireren en kennis te delen. Dit alles om te werken aan het onderwijs van de toekomst.

In het Evoluon in Eindhoven wordt deze week een kennisfestival gehouden over het onderwijs van de toekomst. Ruim duizend docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs komen samen om te kijken hoe jongeren en volwassen het beste kunnen leren in een online omgeving. Tijdens het festival kunnen docenten elkaar fysiek ontmoeten, maar door de ontwikkeling van de webportal Lereninbrainport.nl, die tijdens het festival gelanceerd is, kan dat vanaf nu ook digitaal.
Het onderwijs heeft de laatste jaren te maken met nieuwe (online) lesmethoden, nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe vormen van kennis, kortom veel veranderingen. Lereninbrainport.nl is ideaal voor het vergemakkelijken en bevorderen van kennisdeling, wat gezien deze snelle veranderingen erg belangrijk is. Docenten kunnen nu samen op zoek gaan naar de juiste manier om kennis over te dragen aan jongeren en volwassenen.

Getting Social heeft voor Brainport Development al eerder een online platform ontwikkeld, namelijk TechFinder. Deze portal geeft docenten en scholen een overzicht van lesproducten op het gebied van technologie. Dit met als doel om de interesse in techniek bij kinderen en jongeren te vergroten. Zowel TechFinder als Lereninbrainport.nl zijn mooie voorbeelden van hoe we bij Getting Social online verbindingen leggen tussen mensen en systemen. In dit geval beiden met als doel om vraag en aanbod te verbinden, kennisuitwisseling te bevorderen en daardoor fysiek efficiënter werk te kunnen leveren.

Op dit moment is Lereninbrainport.nl een samenwerking tussen een vijftal scholen uit de regio Eindhoven. Vanwege de grote belangstelling, zullen andere regio’s ook gebruik gaan maken van de portal. Elke regio krijgt zijn “eigen” platform, maar tegelijkertijd kunnen de verbindingen landelijk worden gelegd.

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!