Na het succes van RodaDeal nu ook ClubDeal

Door Richard Heesen op donderdag 22 oktober 2015
Eigenaar, online strateeg

1 september jongstleden is RodaDeal live gegaan, een website waarop supporters en ondernemers door het kopen van deals Roda JC kunnen steunen. Een unieke vorm van sponsoring! Na de lancering van zo’n nieuw initiatief is het altijd even afwachten hoe het gaat lopen: slaat het idee dat de initiatiefnemer voor ogen heeft ook daadwerkelijk aan bij zowel de club, de supporters als de ondernemers?
Nu we inmiddels bijna twee maanden verder zijn, kunnen we vol overtuiging zeggen dat het antwoord op deze vraag “ja” is. RodaDeal is een groot succes! Dit succes biedt ook kansen voor andere verenigingen en clubs. Tegenwoordig is het namelijk voor zowel betaalde clubs als amateurclubs lastig om sponsoren te vinden. Toch zijn velen hier voor een groot deel van afhankelijk. Een platform als RodaDeal zou daarom ook voor andere clubs dé oplossing kunnen zijn om sponsoring leuk en aantrekkelijk te maken. Wij zijn er dan ook erg trots op dat we RodaDeal breder mogen inzetten in de vorm van ClubDeal.

ClubDeal is een online platform waarop 24/7 deals kunnen worden gekocht. Het idee hierachter is dat lokale ondernemers - van groot tot klein - deze deals aanbieden. Ondernemers verdienen hieraan, terwijl tegelijkertijd een deel van de opbrengst naar de betreffende vereniging gaat. Deze vorm van sponsoring heeft een aantal concrete voordelen voor kopers, ondernemers en de club:

  • Kopers: kopers profiteren van deals tegen een goede prijs en weten dat een gedeelte hiervan naar hun favoriete club gaat.
  • Ondernemers: 
    • ClubDeal maakt sponsoren toegankelijker en aantrekkelijker. Sponsoring is meestal een vorm van goodwill zonder dat er een verdienste tegenover staat. Door ClubDeal verdient een ondernemer geld wanneer hij een deal verkoopt. Een percentage van deze opbrengst gaat vervolgens als sponsorgeld naar de vereniging. Omdat de ondernemer alleen iets afdraagt wanneer hij iets verkoopt, is ClubDeal dus een vorm van sponsoring waar de ondernemer daadwerkelijk iets aan heeft.
    • ClubDeal geeft alle ondernemers die willen de mogelijkheid om te sponsoren, omdat ondernemers zelf kunnen beslissen wat voor deal (groot of klein) zij aanbieden en hoe vaak (dagelijks, wekelijks, maandelijks, etc.).
    • ClubDeal zorgt voor meer bekendheid voor de ondernemers, zowel online als fysiek, omdat de deals in de betreffende winkel opgehaald kunnen worden. Dit versterkt de binding tussen de koper en de ondernemer.
  • Club: voor de club is het gemakkelijker om sponsoren binnen te halen, omdat de sponsoren er nu iets concreets voor terugkrijgen.

ClubDeal is dus een vorm van sponsoring waarvan iedereen profiteert. Denk jij dat ClubDeal een goede uitkomst kan bieden voor jouw vereniging? Vraag eens naar de mogelijkheden: 040-2180599 of stuur een mail naarrichard@gettingsocial.nl

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!