Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie: scoren in Google 

Zoekmachine optimalisatie, of ook wel Search Engine Optimalisation (SEO), is één van de meeste belangrijke processen dat een bedrijf of organisatie kan ondergaan in het belang van Search Engine Marketing (SEM). Door middel van on-page en off-page zoekmachine optimalisatie van  uw website zal u een toenemende online zichtbaarheid ervaren. Dit komt doordat SEO uw plaats in de zoekmachine resultaatpagina’s verbetert. Dit gaat vaak samen in combinatie met Search Engine Advertising (SEA), maar het blijven wel twee heel verschillende marketingmiddelen.

Wat is SEO?  

Hoe pas je SEO toe?

  1. Kies jouw zoekwoorden. Verwerk deze zoekwoorden in alle tekstuele aspecten van de site: title tags, body tekst, metadiscription, metatags, maar ook omschrijvingen van afbeeldingen of tags bij een blog mag u niet vergeten. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar Google indexeert websites onder andere aan de hand van deze tekstuele elementen.
  2. Gebruik minimaal 250 woorden per pagina. Niet alleen de inhoud van de content, maar ook de omvang van de content is belangrijk. Google, maar ook de internetgebruiker, moet kunnen achterhalen waar uw website over gaat. Iedere pagina op je website moet interessant zijn, onafhankelijk van wat er op de rest van de website staat.

Dit zijn slechts enkele basisprincipes om snel je SEO iets te verbeteren. Een echt effectieve SEO vraagt om een veel uitgebreidere strategie, en samenwerking met SEA. Wil jij ook je plaats in de resultatenpagina’s aanzienlijk verbeteren? Neem dan contact op met een SEO-expert.

Meer SEO:

Long tail SEO

Lokale en regionale SEO

Mobiele SEO

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!