Een hogere domeinautoriteit en langer bestaand domein

Iedere keer als je website een bezoeker krijgt, kent Google je website een heel klein stukje autoriteit toe. Daardoor heeft een website die al jaren bestaat meer aanzien dan een website die pas net opgericht is. Je moet dus van goeden huize komen om dat ene domein te verslaan dat al jaren bestaat.

Websites die al jaren bestaan, hebben al talloze bezoekers ‘over de vloer gehad’ en hebben dus al een flink stuk autoriteit van Google gekregen. Daarbij zal een domein dat al jaren bestaat waarschijnlijk ook meer backlinks (links van andere websites naar die van jou) hebben dan jij. Google let tegenwoordig steeds meer op factoren als het aantal bezoekers en het zoekgedrag op een website maar ouderwetse factoren als backlinks tellen ook nog zeker mee voor Google.

Al met al is dit een kwestie waar je niet heel veel invloed op uit kunt oefenen. Er is geen andere optie dan geduld hebben en ervoor zorgen dat jij je concurrenten op andere onderdelen verslaat.

Direct contact opnemen? |

Op zoek naar professionals die zowel verstand hebben van business als web? Stuur ons gerust een bericht of kom langs voor een gratis adviesgesprek!